Birkerød Sportsdanserforening 50 års Jubilæums.

 

En stort velkommen, tak for jeres tilslutning til 50 års jubilæet for BAF. Det gør mig rørt og utrolig glad, at I alle har givet jer tid til at kikke forbi, til at få et kram og en snak, fra en fantastisk tid i BAF.

Tak tak til alle jer som på et tidspunkt igennem 50 år har været en del af BAF´s historie.

Velkommen til Borgmester Ann Sofie Orth.

Velkommen til Formanden for Kultur & Fritidsudvalget Knud Skadborg

Velkommen til Formanden for Folkeoplysningsudvalget Christoffer Emil Jexen.

Tak for de flotte taler samt jubilæums gave.

Vi kan i dag sige tusind tak for den store støtte fra Birkerød / Rudersdal kommune til vores forening igennem 50 år, det har været uvurderligt.

Vi takker Kommunen for altid, at være der når foreningen havde brug for det.

Som forening ser vi frem til at udbygge undervisningen, efter Corona, med børn og unge samt få mere seniordans på programmet. Derfor ser vi frem til at have dans her i dansesalen mandag og onsdag samt fredag aften til træning fra september.

Det er en stor dag for vores forening, som igennem 50 år har været en del af foreningslivet i Birkerød, været en stor del af det Nationale og Internationale danse marked.

Vi kan i dag se tilbage på 50, fantastiske år, hvor BAF med sit navn, jeres indsats som aktive dansere, medlemmer af BAF, jer som har været en del bestyrelserne, alle har været med til at sætte byen Birkerød på verdenskortet, som en anerkendt danse forening, med imponerende resultater og arrangementer.

Vi kan være stolte af Verdens -og Europamesterskaber, World Cup sejre, et utal af Nordiske mesterskaber, Danmarksmesterskaber på stribe, Sjællandsmesterskaber samt vindere af mange mindre turneringer i ind og udland.

Det kan vi ikke mindst takke jer aktive for, men bagved har stået bestyrelser som i deres fritid har arbejdet for at medlemmerne i BAF, børn som voksne Skulle have de rigtige rammer, uanset hvilket niveau de var på.

BAF styrke har været en forening, som lige siden begyndelsen i 1973, har haft en danseskole tilknyttet, enten i foreningen, eller som forening for sig eller en danseskole for sig.

Fra danseskolen har man udviklet talenter, for herefter igennem foreningen BAF, sammen med de faste instruktører, samt udenlandske instruktører at videreudvikle danserne til disse fantastiske resultater.

Når man taler om familie, så samles man til fødselsdage og større fester.

Jeg føler i dag at vores ”BAF familie” er samlet, for at fejre BAF fødselsdag.

Det er det der har gjort BAF til noget specielt. Vi har altid stået stærkt sammen, bakket op om foreningen, haft afdansningsballer, fester hvor vi har festet som en familie, uden skelen til resultater imellem hinanden. Vi har sammen glædet os over hinandens resultater.

Det har gjort os stærke.

Vi ser i dag børn og børne børn, de skal vide, at det at have danset i BAF, har været noget helt unik, det er en tid vi alle, for altid, vil have i vores minder, - det er jer som har gjort BAF til et helt specielt sted at være, tak for det…

BAF: Bedre - Anderledes -Førende.

Disse 3 ord kendetegner BAF's historie igennem 50 år.

BAF var den første forening, som inviterede udenlandske trænere hjem, til glæde for dansere, sidst i 70 'erne samt op igennem 80 'rene. I disse lokaler underviste Peter Egggleton, Brenda Winslade, Bill Irvine, Carol Smythe, Alan og Hacel Fletcher senere fulgte .....et langt samarbejde med Hans Laxholm.

Fridakort med Birger Vogelius, første store sponsor aftale indenfor dans. Vi fik træningsdragter, flotte blæserjakker, som en rigtig ”storfamilie” Det var Orla Bennett…. som fik denne fantastiske aftale på plads. Med denne aftale var muligheder store….

Copenhagen International 1985 var et unikt tiltag, hvor kom denne ide fra? Jeg mener at kan huske, det opstod i forbindelse med en af vores rejser til London, The International i Albert Hall.

Vi mente vi havde en mini udgave af Albert Hall, nemlig Cirkusbygningen i København.

BAF nedsatte en komite, med bestyrelsen samt Arne Rasmussen - Peter Aagaard - Flemming Thomdrup - Jørgen Herholdt – Orla Bennet og undertegnede.

Denne komite, udførte et unik, arbejde, og blev den største Event succes i BAF`s 50 års historie.

Det blev et fantastisk aften, verdens absolut bedste dansere i Latin Amerikanske -  og standard danse, verdens premiere på dobbelt show med Hans og Anne Laxholm samt Lene og Colin James, banket på SAS Royal, sikken en aften.

1986 havde vi dobbelt show med Esben og Kirsten Salberg samt Alan & Hazel Fletcher, ligeledes med International turnering i standard og latin samt Team match i Jitterbug.

Hvem husker ikke, da Tony Evans fra England, stillede sig op, med sit kor, og radioens Big Big Band, kl. 19.00, uden at have set hinanden, og spillede, " Dancing the old fashioned Way".

BAF gennemførte dette arrangement i 3 år 1985 – 1986 – 1987. Det var en kæmpe opgave, med store arbejd ressourcer, men en fantastisk oplevelse at være med til.

Økonomiske holdt vi skindet på næsen, med et budgetter på kr. 400.000,

BAF havde TV transmission på DR, som i kan se her på TV.

Danmarksmesterskaberne i 10 danse i Søndervangshallen, det var her BAF for første gang ved et DM præsenterede live band, Gunnar Madsen Big Band. Gert og Connie Schyberg fra BAF, blev Danmarksmestre.

Peter Aagaard havde igennem længere tid, arbejdet med Gunnar Madsen, med takt og få melodier på plads.

I 1983 BAF 10 år jubilæum – her måtte vi på grund af deltager antal, flytte til et større sted. Der var ingen Multihal i Birkerød den gang.

Igen her var BAF førende, hvorfor ikke bruge det gamle dansested, med masser af danselandskampe bag sig, - KB Hallen, - selvfølgelig.

Det blev et fantastisk DM.

Alle ventede på indmarch til dette et af de største DMèr, for her blev BAF’s egen March komponeret af Gunnar Madsen, for første gang spillet, ”wow” hvor lød det godt, ”gåsehud” på kroppen!!!

Noder blev overrakt til vores Formand Knud Mariboe af Gunnar Madsen.

Hør engang…. Marchen spilles...

BAF har jo igennem disse år, afviklet et utal af turneringer, det er jo svært på denne korte tid at nævne dem alle men:

Hvem husker ikke Europamesterskaberne i 10 danse i KB hallen, med TV på, men netop den dag gik de i sort, strejke…. Det kostede, BAF - jeg mener 40.000

Danmarksmesterskaberne i 1985, hvor vi fik 5 danmarksmestre ud af 7 mulige

Danmarksmesterskaberne i 1983 (jubilæum) KB hallen 4 Danmarksmestre ud af 7 mulige.

Danmarksmesterskaberne i Frederiksborg Hallen 1992 - med 300 deltagende par.

For ikke at nævne Danmarksmesterskaberne i Horsens 2019 – 5 Danmarksmesterskaber ud af 7 mulige…

Nordiske Mesterskaber i Hørsholm Hallen, samt Frederiksborghallen.

Rene`& Camilla sendte 7 Nordiske mesterskaber til BAF.

Europa og Verdensmesterskab, Jens Werner og Charlotte Jørgensen dansede dette hjem til Danmark men ikke mindst til BAF.

Dans på Tværs med Poul Erik Andersson!

Med Dans på Tværs, som en mega succes, blev dansen præsenteret på DR 1, ”prime time”, Poul Erik Andersson, havde med denne ide skabt noget helt specielt.

Dette gav BAF muligheder! – Oriflame var blandt andet sponsor ved disse arrangementer.

Hermed opstod en ny International turnering som BAF stod i spidsen for Oriflame International.

En International turnering på et meget højt niveau, som skulle ligge i november, her skabte BAF igen det unikke.

Hvor skulle denne turnering afvikles, Birkerød havde ikke rammerne til så mange mennesker, derfor rykkede vi til Roskilde hallerne.

Fra England kom Ross Mitchells Band and Singers, bestyrelsen havde endnu engang en oplevelse i ærmet, ikke mindst for danserne som deltog, men for publikum som var inviteret.

BAF har selvfølgelig haft sine op og ned gange – men vi har altid i bestyrelserne stået sammen, og med hjælp fra Birkerød Kommune, fået afværget diverse kriser, her har vi en stor tak at sige til Birkerød kommune.

Største medlems antal i BAF, var under Saturday Night - Grease tiden med over 900 medlemmer.

Et utal af Birkerød borgere, har været igennem BAF, danset i denne sal, her taler vi om flere tusinder, der har været holdt afdansningsballer I Søndervangshallen samt frem til 2019 i Multihallen, hvor børn og unge fra danseskolen sammen med Eliten har givet opvisninger og shows.

Ideer har været mange i disse shows, men husker vi ikke Western City, hvor Orla Bennett affyrede fra en revolver et skud, så alle var ved at falde ned af stolen….

Hvem husker ikke børne showet, hvor bestyrelsen og elite danserne, var klædt ud som første børnehold!!!

Pensionist showet, hvor bestyrelsen og danserne var klædt ud som ”rollator holdet”

Ballet med Sylfiden.

Sømands liv, med en båd i hallen

Olsen Banden, Kaj Piaster, Erling Olsen, Flemming Steenberg

Vi havde rejser for danserne:

Turen til England 2 busser, turnering i Bogner.

Turen til Holland, Slagharen, turneringen med fri bar…

Vi havde mange ture til Østtyskland, kan I huske vi kørte kl. 22.00 om aftenen, hele natten, og kom til Karl Max Stadt, kl. 8 næste morgen

Træningslejre i Saxkøbing sammen med Birthe Elnegaard.

Træningslejr i Vejle i DDD regi.

De flotte resultater fortsatte fra 90´erne frem til Corona tiden 2020.  Flotte resultater ikke mindst Sif & Andre som har vundet DM 3 år i træk.

Jeg er stolt, ved at kikke tilbage igennem 50 år, at se det imponerende arbejde som forskellige bestyrelsesmedlemmer og formænd har gjort, løftet Foreningen BAF til en af de bedste foreninger indenfor dans, i samarbejde med Birkerød /Rudersdal Kommune.

Corona har desværre haft en negativ effekt på Konkurrence / Elite Dans i Birkerød. Men ligeledes på Landsplan. Efter nedlukning i flere omgange, samt manglende turneringer, mistede mange modet, til at vende tilbage.

På landsplan taler man om en tilbagegang på 30 – 40%, derfor er BAF i dag en bredde forening, hvor man lægger vægt på det sociale. BAF har i dag Jasmin, som elsker at danse, men er den eneste turneringsdanser i Artistic Ballroom.

Jasmin blev Sjællandsmester her i januar.

I dag tilbyder Birkerød Sportsdanserforening dans for børn fra 4 år, MGP mix dans for børn fra 7 år.

Ligeledes har Birkerød Sportsdanserforening en stor danseafdeling for voksne, hvor der tilbydes dans og motion. Motion er utrolig vigtig for vores velbefindende og godt for hjerne, krop og sjæl.

Vi ser derfor frem til at flere vil lægge vejen forbi Søndervangshallen.

Vi håber at vi fortsat fremover, kan udvikle dansere til Nationalt og Internationalt niveau i samarbejde med Rudersdal Kommune, og håber at vi fortsat kan have undervisningen, i denne sal, vores ”hjemmebane”, som er den eneste rigtige dansesal, med spejle og gulv, samt størrelse, - 2 sale, som BAF har brug for.

Skal vi ikke udbringe en skål, for vores forening:

3 korte og et langt,

En lille ting mere:

Jeg vil godt ved denne lejlighed sige tak til Ole og Hanne Andersen, de har gået 45 år til dans uden pause, alle år i træk, vi begyndte det hele på Toftevangsskolen i festsalen. Stort tillykke.

Sig ikke det er sundt og dejligt at gå til dans…

Mvh

Henning Christensen

Birkerød Sportsdanserforening 50 års Jubilæums.