Rudersdal / Birkerød Sportsdanserforening 40 års Jubilæums.

En stor dag for vores forening, som igennem 40 år har været en del af det Nationale og Internationale danse marked.

Vi kan i dag se tilbage på 40, fantastiske år, hvor BAF med sit navn og ikke mindst med jeres indsats som aktive dansere, jer som bestyrelsen, har været med til at sætte byen Birkerød på verdenskortet, som en anerkendt danse forening, med imponerende resultater og arrangementer.

Vi kan være stolte af Verdens -og Europamesterskaber, World Cup sejre, et utal af Nordiske mesterskaber, Danmarksmesterskaber på stribe, Sjællandsmesterskaber samt vindere af mange mindre turneringer i ind og udland.

Det kan vi ikke mindst takke jer aktive for, men bagved har stået bestyrelser som i deres fritid har arbejdet for at medlemmerne i BAF, børn som voksne Skulle have de rigtige rammer, uanset hvilket niveau de var på.

BAF styrke har været en forening, som lige siden begyndelsen i 1973, har haft en danseskole tilknyttet, enten i foreningen, eller som forening og danseskole hver for sig, fra danseskolen har man udviklet talenter, for herefter igennem foreningen, sammen med de faste instruktører, at videreudvikle danserne til disse fantastiske resultater.

Når man taler om familie, så samles man til fødselsdage og større fester.

Jeg føler i dag at vores ”BAF familie” er samlet.

Det er det der har gjort BAF til noget specielt. Vi har altid stået stærkt sammen, bakket op om foreningen, haft afdansningsballets, fester hvor vi har festet som en familie, uden skelen til resultater imellem hinanden.

Det har gjort os stærke.

Vi ser i dag børn og børne børn, de skal vide, at det at have danset i BAF, har været noget helt unik, det er en tid vi alle altid vil have i vores minder, - det er jer som har gjort BAF til et helt specielt sted at være, tak for det…

Et tidligere bestyrelses medlem Preben Witthøft, som var utrolig kreativ, hvem husker ikke vores Karneval for voksne par, hvor Preben malede kollager, af BAF historie, han fandt, døbte navnet BAF til: Bedre - Anderledes -Førende.

Disse 3 ord kendetegner BAF's historie igennem 40 år.

BAF var den første forening, som inviterede udenlandske trænere Til Danmark, til glæde for danserne. I disse lokaler underviste Peter Egggleton, Brenda Winslade, Bill Irvine, Carol Smythe, senere fulgte .....et langt samarbejde med Hans Laxholm.

Fridakort med Birger Vogelius, første store sponsor aftale indenfor dans. Vi fik træningsdragter, flotte blæserjakker, som en rigtig ”storfamilie” Det var Orla Bennett som fik denne fantastiske aftale på plads. Med denne aftale var muligheder store….

Copenhagen International var et unikt tiltag, hvor kom denne ide fra? Jeg mener at kan huske, det opstod i forbindelse med en af vores rejser til London, The International i Albert Hall.

Vi mente vi havde en mini udgave i Albert Hall, nemlig Cirkusbygningen i København.

BAF nedsatte en komite, med bestyrelsen samt Arne Rasmussen - Peter Aagaard - Flemming Thomdrup - Jørgen Herholdt.

Denne komite, udførte et unik, arbejde, og dette blev den største succes i BAF`s 40 års historie.

Det blev et fantastisk succes, verdens absolut bedste dansere i Latin Amerikanske -  og standard danse, verdens premiere på dobbelt show med Hans og Anne Laxholm samt Lene og Colin James, banket på SAS Royal, sikken en aften.

Hvem husker ikke, da Tony Evans fra England, stillede op, med sit kor, og radioens Big Big Band, kl. 19.00, uden at have set hinanden, og spillede, " Dance in the old fashioned Way".

BAF gennemførte dette arrangement i 3 år 1985 – 1986 – 1987. Det var en kæmpe opgave, med store arbejds ressourcer, men en fantastisk oplevelse at være med til.Blev transmitteret på DR TV i alle 3 år.

Økonomiske holdt vi skindet på næsen, med et budget på kr. 450.000,

Danmarksmesterskaberne i 10 danse i Søndervangshallen, det var her BAF for første gang ved et DM præsenterede live band, Gunnar Madsen Big Band. Gert og Connie Scyberg fra BAF, blev Danmarksmestre.

Peter Aagaard havde igennem længere tid, arbejdet med orkestret, så takt og melodier på plads.

10 år jubilæum – måtte vi på grund af deltager antal, flytte til et større sted. Igen her var BAF førende, hvorfor ikke bruge det gamle dansested, med masser af danselandskampe bag sig, - KB Hallen, - selvfølgelig.

Det blev et fantastisk DM.

Alle ventede på indmarch til dette, et af de største DM èr, igennem tiden, her blev BAF ’s egen March komponeret af Gunnar Madsen, for første gang spillet, ”wow” hvor lød det godt, ”gåsehud” på kroppen!!!

Noder blev overrakt til vores Formand Knud Mariboe af Gunnar Madsen.

BAF har jo igennem disse år, afviklet et utal af turneringer, det er jo svært på denne korte tid at nævne dem alle men:

Hvem husker ikke Europamesterskaberne i 10 danse i KB hallen, med TV på, men netop den dag gik de i sort, strejke…. Det kostede, jeg mener 40.000

Danmarksmesterskaberne i 1985, hvor vi fik 5 danmarksmestre ud af 7 mulige

Danmarksmesterskaberne i 1983 (jubilæum) KB hallen 4 Danmarksmestre ud af 7 mulige.

Danmarksmesterskaberne i Frederiksborg Hallen 1992 - med 300 deltagende par.

Nordiske Mesterskaber i Hørsholm Hallen, samt Frederiksborghallen.

Rene`& Camilla sendte 7 Nordiske mesterskaber til BAF.

Dans på Tværs med Poul Erik Andersson!

Med Dans på Tværs, som en mega succes, blev dansen præsenteret på DR 1, ”prime time”, Poul Erik Andersson, havde med denne ide skabt noget helt specielt.

Dette gav BAF muligheder! – Oriflame var blandt andet sponsor ved disse arrangementer.

Hermed opstod en ny International turnering som BAF stod i spidsen for Oriflame International.

En International turnering på et meget højt niveau, som skulle ligge i november, her skabte BAF igen det unikke.

Hvor skulle denne turnering afvikles, Birkerød havde ikke rammerne til så mange mennesker, derfor rykkede vi til Roskilde hallerne.

Fra England kom Ross Mitchells Band and Singers, bestyrelsen havde endnu engang en oplevelse i ærmet, ikke mindst for danserne som deltog, men for publikum som var inviteret.

BAF har selvfølgelig haft sine op og ned gange – men vi har altid i bestyrelserne stået sammen, og med hjælp fra Birkerød Kommune, fået afværget diverse kriser, her har vi en stor tak at sige til Birkerød kommune.

Største medlems antal i BAF, var under Saturday Night - Grease tiden med over 900 medlemmer.

Et utal af Birkerød borgere, har været igennem BAF, danset i denne sal, her taler vi om flere tusinder, der har været holdt afdansningsballer, hvor børn og unge fra danseskolen sammen med Eliten har givet opvisninger og shows.

Ideer har været mange i disse shows, men husker vi ikke Western City, hvor Orla Bennett affyrede fra en revolver et skud, så alle var ved at falde ned af stolen….

Hvem husker ikke børne showet, hvor bestyrelsen og elite danserne, var klædt ud som første børnehold!!!

Pensionist showet, hvor bestyrelsen og danserne var klædt ud som ”rollator holdet”

Ballet med Sylfiden.

Sømands liv, med en båd i hallen

Olsen Banden, Kaj Piaster, Erling Olsen, Flemming Steenberg

Vi havde rejser for danserne:

Turen til England 2 busser, 90 medlemmer tog turnering i Bogner.

Turen til Holland, Slagharen.

Vi havde mange ture til Østtyskland, kan I huske vi kørte kl. 10.00 om aftenen, hele natten, og kom til Karl Max Stadt, kl. 8 næste morgen

Træningslejre i Sakskøbing.

Træningslejr i Vejle i DDD regi.

Jeg er stolt, ved at kikke tilbage igennem 40 år, som medlem af bestyrelsen, at se det imponerende arbejde som forskellige bestyrelsesmedlemmer og formænd har gjort, løftet Foreningen BAF til en af de bedste foreninger indenfor dans, i samarbejde med Birkerød /Rudersdal Kommune.

Vi takker Kommunen for altid, at være der når foreningen havde brug for det, vi takker for et godt samarbejde igennem de 40 år, ikke mindst sender vi en varm hilsen til Bent Nielsen, som desværre ikke kunne være her i dag, på grund af ferie, men altid var en varm fortaler for BAF?

Vi håber at vi fortsat fremover, kan udvikle dansere til Nationalt og Internationalt niveau i samarbejde med Rudersdal Kommune, og håber at vi fortsat kan undervisningen, de næste 40 år, i denne sal, vores ”hjemmebane”, som er den eneste rigtige dansesal, med spejle og gulv, samt størrelse BAF har brug for.

Jeg vil godt ved denne lejlighed sige tak til Ole og Hanne Andersen, de har været med igennem 33 år til dans, vi begyndte på Toftevangsskolen.

En lille hilsen til Fritz Kulsbjerg, som stadig er aktivt medlem og danser hver fredag, Fritz fyldte 80 år i februar.

Med dette et stort tillykke med vores forening, må de næste 40 år blive ligeså spændende

Mvh

Henning Christensen

Forretningsfører

BAF bestyrelse.